Avondmaal, Ries Kookt

Broccolisoep met courgette

Broccolisoep met courgette is de pérfecte soep om aan dagelijkse hoeveelheid groente te komen. Het allerfijnste aan deze soep is dat je het heel makkelijk en snel zelf kunt maken. Dit recept heb ik gekregen van goede vriendin Faye Linskey, bekende foodblogger op Instagram, en sinds ik de broccolisoep met courgette een keer bij haar heb geproefd, ben ik fan. Zelf ben ik geen mega liefhebber van broccoli maar toch vind ik deze soep echt heerlijk. Dus ook voor wanneer je niet zo van houdt, raad ik je toch aan deze soep eens een keer te proberen.

Wat heb je nodig ?

Met deze hoeveelheden kan je ongeveer vijf koppen broccolisoep met courgette bereiden.

  • 2 broccoli’s
  • 1 courgette
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • Groentebouillon blokje van Maggi
  • Maggi
  • Peper en zout
  • Staafmixer

Hoe maak je het ?

pan met broccoli en courgetteBinnen 30 minuten heb je deze heerlijke soep op tafel gezet. Als eerste snipper je de twee uien en maal je de knoflook fijn. Je neemt een grote soeppan, gooit hier wat olie bij en je fruit de uien en knoflook. Vervolgens snijd je de broccoli in kleine roosjes en de courgette in kleine blokjes. De groenten voeg je bij de uien en de knoflook. Vervolgens voeg je ongeveer 5 glaasjes water toe aan de pan. Zorg ervoor dat je niet gelijk te veel water toe voegt want dan heb je kans dat de broccolisoep met courgette te waterig wordt. Je kan wel achteraf altijd nog kokend water toe voegen als je de soep te dik vindt. Voeg het blokje groentebouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat daarna de soep even 20 minuten sudderen onder af en toe roeren.

Na 20 minuten kun je voorzichtig de groenten gaan blenderen door middel van de staafmixer. Zorg ervoor dat het gas uitstaat wanneer je gaat mixen. De soep is nu bijna klaar! Voeg alleen nog even flink wat scheuten Maggi toe en wat peper en zout. Doe dit naar eigen smaak. Zelf vind ik de soep iets aan de flauwe kant zonder Maggi. Je kunt natuurlijk ook een blokje Maggi toevoegen. Roer het geheel nog even goed door en serveren maar.

Je kunt er voor kiezen om ook wat geraspte kaas op tafel te zetten. De geraspte kaas maakt de broccolisoep met courgette helemaal af, maar maakt de soep alleen iets minder gezond.

Eetsmakelijk!

One Comment

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *