Ries Kookt, Twaalfuurtje

Club Sandwich de luxe

Hoe vaak komt het wel niet voor, je gaat uit lunchen en 9 van de 10 keer staat er op de lunchkaart: club sandwich. Maar hoe maak je dit heerlijke bammetje nou eigenlijk zelf ? Ik besloot om mijn inspiratie er op los te laten en van alle 100 keer dat ik een club sandwich gegeten heb, de lekkerste combinatie te maken. Uiteraard wel op de Riesiswies manier, simpel en niet teveel poeha.

Wat heb je nodig ?

  • 3 (bruine) boterhammen
  • 1/4 komkommer
  • 1 tomaat
  • Vers krop sla
  • 4 plakjes kipfilet
  • 2 plakken bakbacon
  • 1 hard gekookt ei
  • 1/2 rode ui
  • grillpan (mocht je geen grilpan in huis hebben, rooster de boterhammen dan in een broodrooster)

Om het broodje wat smeuïger te maken is het zeker aan te raden er ook een sausje bij te maken. Nog geen 30 seconden werk en je club smaakt er nóg lekkerder door. De saus die ik heb gebruikt is een pestosaus gemaakt van:

  • Mayonaise (eetlepel)
  • Griekse yoghurt (eetlepel)
  • Rode pesto (eetlepel)

De ingrediënten zijn gebaseerd op 1 club sandwich.

Hoe maak je het ?

Als je eerste zet je de grillpan op het vuur en laat je de pan goed heet. Dit neemt even wat minuutjes in beslag. Ondertussen snijdt je de tomaat, komkommer, ei in plakjes en de rode ui in ringen. De sla was je even goed en daar pak je een paar mooie bladeren van af.

Wanneer de grillpan goed warm is, leg je de boterhammen op de grillpan. Je “grilt” de boterhammen net zo lang totdat je het grillmotief in de boterham ziet staan. Vervolgens bak je ook de bakbacon in de grillpan. Terwijl je aan het wachten bent totdat het grillen klaar is, maak je de pestosaus. Gooi de drie ingrediënten bij elkaar in kommetje en mengen maar. Hoe makkelijk wil je het hebben. Mocht je de pesto te overheersend vinden, voeg dan wat extra Griekse yoghurt toe.

Als het grillen klaar, bestrijk je 1 boterham met de pestosaus, vervolgens leg je er een blad sla op en bedek je het broodje verder met 2 plakken kipfilet, 1 plak bakbacon en daarna de komkommer, tomaat, rode ui en ei. Dit herhaal je voor het tweede broodje in dit broodje leg je bovenop de eerste. De derde boterham bestrijk je alleen de onderkant met de pestosaus.

Op het laatst snijdt je de boterham (handigste is met een groot broodmes) diagonaal doormidden en genieten maar!

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *