Favorietjes

Favo Weekend Drinks

Mijn favoriete bezigheid is genieten van overheeerlijke drankjes. Het liefst iedere dag maar aangezien mijn lichaam ook wat hersteltijd nodig heeft voor een lang bestaan, worden deze drankjes het meest genuttigd in het weekend. Tenzij de zon schijnt, ik mezelf in goed gezelschap verkeer en in modus ‘muchos genietos’ sta. Anyways, hieronder mijn Favo Weekend Drinks

Gin Tonic1. Gin Tonic

My number one is natuurlijk Gin Tonic. Voor de gene die mij kennen zal dit niet als een verassing komen. Dit drankje bestaat al meer dan 300 jaar en diende vroeger als medicijn. Honderden jaren later is de medische werking iets ontkracht, maar voor mij werkt dit perfect voor de mentale gesteldheid.

Er zijn tientallen verschillende soorten Gin op de markt. De lekkerste gin is in mijn ogen Hendrick’s Gin. Voor een flesje van 0,7 liter betaal je bij de Gall & Gall al meer dan 30 euro maar het zijn de euro’s dubbel en dwars waard. In Hendrick’s Gin zit al komkommer verwerkt en met wat verse plakjes komkommer in je glas er bij, is je perfecte zomer drankje compleet. Voor de liefhebbers kan je er wat jeneverbessen en sterrenmunt toevoegen.

De Tanqueray London Dry & Bombay Sapphire zijn  goedkopere alternatieven maar ook zeker lekker van smaak. Flesje van 0,7 liter kost bij de slijterij circa 20 euro.

Hoe maak je de perfecte gin tonic?

Men neme een groot wijnglas, de aller grootste die je thuis hebt staan. Men vult meer dan de helft van het glas met ijs. Je legt plankjes komkommer of citroen/limoen in het glas. Je voegt ongeveer 1/3 met gin en de andere helft met tonic. Voor de tonic kun je het beste de Fever Tree Indian Tonic nemen. Deze is een stuk beter van smaak dan de Royal Club tonic.

o look, it’s Gin o clock.

 

Zelf scroppino maken2. Limoncello Scroppino

Limoncello Scroppino is het meest ideale drankje op een warme zomerse avond. Doordat scroppino gemaakt is van ijs, zorgt die Italiaanse drankje voor perfecte verkoeling. Ideale van dit drankje is dat het super gemakkelijk zelf te maken is. Origineel hoor je scroppino te maken van wodka, maar persoonlijk vind ik dit drankje lekkerder met limoncello.

Hoe maak je Limoncello Scroppino? 

Je hebt nodig processo, limoncello, citroen sorbet ijs en een blender. Mocht je geen blender hebben dan kan je dit mengsel ook gewoon kloppen. Voor de citroen sorbet ijs raad ik je aan deze van Albert Heijn te nemen. Deze is perfect van smaak en ook niet zo duur. Scroppino maak je in verhouding van 1/3 limoncello en 2/3 processo. Vervolgens voeg je naar smaak bolletjes citroen sorbetijs toe. Officiële verhoudingen zijn 30 ml limoncello, 60 mil processo en twee bolletjes ijs. Persoonlijk vind ik de limoncello scroppino met wat extra drank nog aangenamer.

3. Aperol Spiritz

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *