Avondmaal, Ries Kookt

Gevulde courgette met koolraap

Gevulde courgette met koolraap is ideaal wanneer je op je koolhydraten wilt letten. De gevulde courgettes kunnen als bijgerecht dienen of als volledige maaltijd wanneer je niet zo’n grote eter bent. Met dit recept heb ik voor het eerst gekookt met de groente koolraap. Eerlijk gezegd wist ik eerst niet eens hoe het smaakte maar na dit gerecht ben ik fan. De koolraap is super gezond, in iedere supermarket te verkrijgen en kost geen drol.

Wat heb je nodig ?

  • 2 courgettes
  • 1 koolraap
  • bakje cherrytomaten (250 gram)
  • Verse peterselie
  • Geraspte kaas (100 gram)
  • Varieer met paprikapoeder, zwarte peper en/of Italiaanse kruiden
  • Ovenschaal

Hoe maak je het ?

Als eerst was je de courgettes en snijd je de courgettes in de lengte door midden. Vervolgens strooi je flink wat zout over de binnenkant van de courgette. Dit doe je om het vocht uit de courgettes te trekken. Laat de courgettes even met rust en snijdt nu de koolraap in blokjes. Pak een goed mes want de koolraap is aardig lastig snijden. Waarschijnlijk zal je niet de volledige koolraap gebruiken. Na de koolraap snijd je ook de cherry tomaatjes in kleine stukken.

Verwarm nu de oven op ongeveer 180 graden (heteluchtoven). Daarna doe je wat boter of olie in de pan en daarin bak je de tomaten en koolrapen. Voeg na een tijdje ook wat kruiden toe zoals paprikapoeder en zwarte peper. Blijf goed roeren door dit prutje en laat op laag vuur ook even doorpruttelen.

Dan vet je een ovenschaal in met boter en spoel de courgettes schoon onder de kraan. Daarna dep je de courgette goed droog, hol je de courgettes uit en leg je de vier halve courgettes in de ovenschaal. Verdeel het mengsel van koolraap en tomaten over de courgettes. Als laatste bedek je de courgettes met de geraspte kaas.

De courgettes gaan ongeveer 15 minuten in de oven. Als het kaas nog niet gesmolten is dan zullen de courgettes wat langer in de oven moeten. Nadat de oven gepiept strooi je nog wat verse fijn gesneden peterselie over de courgettes en smakelijk eten ! Ik hoop dat de gevulde courgette met koolraap jou net zo goed smaken als ze mij doen.

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *