Morning happen, Ries Kookt

Havermout met appel, kaneel en rozijnen

Dat havermout de laatste jaren enorm in populariteit gegroeid is kan niemand ontgaan zijn. Ook ik ontbijt graag met havermout maar zeker niet iedere dag. Als echte broodliefhebber kan ik een lekker belegd broodje in de morgen ook zeer waarderen. Ik heb veel verschillende soorten havermout geprobeerd maar de havermout met appel, kaneel en rozijnen eet ik toch echt het liefst. Met circa 10 minuutjes heb je een lekker ontbijtje op tafel staan. Dat havermout onwijs gezond is vind ik een beetje ‘overrated’. Er zit aardig wat koolhydraten in havermout en ook melk en rozijnen is niet zo super gezond. Maar ach, wat scheelt het! Een goed ontbijt is een goed begin van de dag en dat is havermout met appel, kaneel en rozijnen zonder meer.

Wat heb je nodig?

  • 1 appel
  • beetje kaneel
  • 250 ml halfvolle melk (kan ook sojamelk, kokosmelk etc. zijn)
  • 40 gram havermout (ongeveer 6 eetlepels)
  • klein handje rozijnen

Hoe maak je het?

Als eerste schil je de appel en snijd je de appel in partjes. Vervolgens strooi je wat kaneelpoeder over de appelstukjes heen. Dan pak je een steelpannetje en verwarm je eerst wat kokosolie in de pan, anders gaat de appel enorm aankoeken. Als de olie goed warm is, gooi de appelpartjes erbij en maak je deze even lekker warm. Vervolgens pak je een andere steelpan en daar warm je de 250 ml melk op. Wanneer de melk kookt, zet je het vuur zacht, doe je de havermout bij de melk en kook je dit nog even circa 2 minuten rustig door onder af en toe roeren. Daarna doe je het gas uit en laat je de havermout nog even 1 minuutje staan zonder te roeren.

Als laatste doe je de havermout in een kommetje, je voegt de appel erbij en als laatste wat rozijnen. De havermout met appel, kaneel en rozijnen is klaar. Eetse!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *