Morning happen, Ries Kookt

Havermout uit de oven

Havermout uit de oven is één van mijn favorietjes op de vroege morgen. Het ideale aan dit ontbijt is dat het snel gemaakt is en daarna het hele huis naar appeltaart ruikt. Het enige is dat je een klein halfuurtje moet wachten totdat de oven zijn werk heeft gedaan. Dat havermout erg gezond is weten we allemaal inmiddels wel, maar soms wil je wat variatie met je havermout. Daarom lees je hier hoe je deze overheerlijke havermout uit de oven zelf maakt.

Wat heb je nodig?

  • 6 eetlepels havermout (40 gram)
  • 1 appel
  • beetje kaneel
  • handje rozijnen
  • een ovenbestendige schaal
  • 150 ml melk (of nog beter soja melk)

Hoe maak je het?

Zoals ik al zei is havermout uit de oven erg gemakkelijk te maken. Als eerste verwarm je de oven voor op ongeveer 180 graden (heteluchtoven) daarna schil je de appel, haal je het klokhuis eruit en rasp je de appel grof. De appel bestrooi je met kaneel. Vervolgens giet je er de melk bij tezamen met de rozijnen. Eventueel zou je er voor kunnen kiezen om er een beetje suiker bij te doen, of als je wat gezonder wilt doen, kies dan voor stevia. Je husselt het zooitje even goed door elkaar. Vervolgens stop je de schaal in de oven en je laat dit ongeveer 25 tot 30 minuten in de oven.

Na een klein half uurtje ben je klaar en heb je een heerlijk verantwoord appeltaartje als ontbijt.

Eetsmakelijk!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *