Borrelhappies, Ries Kookt

Nachos uit de oven

Eén van de meest simpele gerechten op Ries is Wies is de Nachos uit de oven. Nachos worden vooral ’s middags voor het avond eten gegeten als warmhoudertje tot het echte werk of ’s avonds voor bij de borrel. Je kunt natuurlijk ook gewoon een zak Doritos opentrekken, maar geloof me, éénmaal de nachos uit de oven thuis te hebben klaar gemaakt, weet je wel beter. In mum van tijd zijn de nachos klaar. Lees hieronder een van de meest snelle recepten.

Tip: Nachos vragen om guacamole, lees hier hoe je snel de guacamole erbij maakt.

Wat heb je nodig ?

  • Zak Tortilla chips
  • 2 tomaten
  • Bekertje creme fraiche
  • Geraspte kaas
  • Ovenschaal

Hoe maak je het ?

Als eerste verwarm je je oven voor op 220 graden. Vervolgens snijd je de tomaten in kleine fijne stukjes, lekkerste is wanneer je ook de pitten van de tomaat verwijdert. De bodem van de ovenschaal bedek je met tortilla chippies. Verdeel vervolgens een deel van de creme fraîche, beetje geraspte kaas en de helft van de tomatenstukjes over de tortilla’s. Herhaal deze stap nog een keer. Dus laagje chips en daarover tomaten, creme fraîche en geraspte kaas. Als laatste doe je naar eigen smaak een beetje zwarte peper over de tortilla chips heen. De ovenschaal kan nu ongeveer 10 minuten de oven in en klaar is kees.

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *