Avondmaal, Ries Kookt

Oma’s rijstschotel origineel recept

Op een warme zomerse avond eet ik het allerliefst oma’s rijstschotel. Helaas is de rijstschotel helaas niet zo gezond maar ach wat scheelt het. Mijn oma is 89 jaar en eet iedere dag aardappels, drinkt frisdrank en sport nooit! Dus volgens mij moeten we dat hele gezondheid ding ook vooral niet te serieus nemen, zolang je maar met mate eet natuurlijk. Goed in je vel zitten en genieten van het leven zijn ook uitermate goed voor je gezondheid. Dus enjoy deze rijstschotel zoals mijn oma deze al 80 jaar maakt.

Wat heb je nodig?

Van oma’s rijstschotel kunnen ongeveer 4 tot 5 personen eten.

  • 150 gram hamblokjes
  • 1 blik mandarijnen
  • 300 gram augurk
  • 400 gram Pandanrijst (om de rijstschotel wat gezonder te maken, kies dan voor zilvervliesrijst)
  • 150 tot 200 ml Mayonaise (jup je leest het goed, kies aub wel voor de minst vette mayonaise)
  • 1 grote ui

Hoe maak je het?

Oma’s rijstschotel is niet alleen ideaal voor een zomerse avond maar ook nog eens gemakkelijk te maken. Mocht je overhebben dan is de rijstschotel ook goed in de koelkast te bewaren. Ik raad je aan om oma’s rijstschotel wel in de ochtend te maken zodat het goed koud uit de koelkast komt, als je het ’s avonds wilt gaan eten.

Als eerste kook je rijst zoals op de verpakking staat aangegeven. Laat dit dan ook nog even goed 10 minuten droogkoken. Ondertussen snijd je de augurk in kleine stukjes. Daarna snijd je de ui in kleine stukjes. Je neemt een grote saladekom en voegt daar de augurk, mandarijnen, hamblokjes, ui en rijst aan toe. Vervolgens doe je er de mayonaise bij en husselen maar! Even afdekken met huishoudfolie en zeker 4 uur in de koelkast zetten voordat je het gaat eten.

Ben benieuwd of jij ook zo gek bent op onze oma’s rijstschotel.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *