Avondmaal, Ries Kookt

Pasta met spinazie en kip

Mijn favoriete pasta gerecht die ik geregeld voor me zelf klaar maak is pasta met spinazie en kip. Voordeel van dit gerecht is dat het zowel koud als warm heerlijk smaakt. Daarom maak ik altijd extra veel zodat ik de volgende dag ook al mijn lunchgerechtje in the pocket heb. Daarnaast heb je voor dit gerecht maar een paar ingrediënten nodig wat ook zorgt voor blijheid in de portemonnee.

Wat heb je nodig ?

Ingrediënten voor ongeveer 2 á 3 personen. Komt allemaal niet zo pietje precies.

  • 300 gram penne (bij voorkeur volkoren penne)
  • 1 avocado
  • 250 gram cherry tomaten
  • 300 gram verse spinazie
  • 1 zakje mozzarella (125 gram)
  • 250 gram kipblokjes

Hoe maakt je het ?

Pak een grote pan en vul deze met water. Doe de penne voorzichtig in de pan en kook ongeveer 10 minuten. Voor exacte beschrijving kijk op de verpakking van penne. Vervolgens kruid je de kipblokjes met kipkruiden en bak je deze in pan. Ondertussen snijd je de avocado in kleine blokjes, de cherry tomaten mogen gehalveerd worden en de mozzarella snijd je ook in blokjes. Als de kip goed gebakken voeg je een handje spinazie toe aan de pan. Tot de spinazie goed is geslonken en dan voeg je weer een handje spinazie toe, totdat al het spinazie is geslonken.

De avocado, cherry tomaatjes en mozzarella doe je alvast in een mooie paste schaal of salade bak. Als de penne  klaar is, giet je de penne af en kan dit gelijk bij de andere ingrediënten in de pasta schaal worden toegevoegd. Last but not least voeg je de kip en spinazie erbij en voila. Tijd om te genieten van de pasta met spinazie en kip.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *