Avondmaal, Ries Kookt

Pasta pesto met gerookte kip

Ooooh, wat is deze pasta pesto met gerookte kip onwijs lekker zeg! Vooral met warm weer is dit een heerlijk verfrissende en gezonde maaltijd. Van alle pasta salades die ik ken staat deze toch wel stijf bovenaan.

Wat heb je nodig ?

Met deze ingredienten kun je ongeveer 4 personen van eten voorzien.

  • Bakje gerookte kip (200 gram)
  • Zak rucola
  • 350 gram Fusilli pasta
  • 3 steeltjes bosui (kan ook heel goed met één rode ui)
  • 100 tot 150 gram zongedroogde tomaat
  • Pesto
  • Pijnboompitten

Hoe maak je het ?

Wees gerust, deze pasta pesto met gerookte kip is super gemakkelijk te maken. Als eerste kook je de fusilli zolang als dat op de verpakking aangegeven staan. Vervolgens snijdt je de gerookte kip in kleinere stukken. Ook de zongedroogde tomaten en de bosui snijd je. Als laatste pak je een koekenpan en zonder olie of boter verwarm je de pijnboompitten in de pan. Dit je maar een paar minuten, net zo lang dat de pijnboompitten een beetje bruin zijn, zodat ze lekker knapperig zijn. Als de pasta klaar is, doe je de fusilli in een vergiet en laat je de pasta even afkoelen. Daarna doe je een paar eetlepels pasta naar eigen smaak bij de pasta en dit hussel je goed door elkaar. Je pakt een grote saladeschaal, doet alles bij elkaar en voilaaaa. Pasta pesto met gerookte kip is klaar!!

Heb je over ? Bedek dan de saladeschaal met huishoudfolie, zet het in de koelkast en de volgende heb je weer een heerlijk maaltijdje.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *