Avondmaal, Ries Kookt, Twaalfuurtje

Poké bowl met zalm en wasabi-mayo

One of my favorites is het uit het Hawaii afkomstige Poké Bowl recept. Een aantal jaar geleden had nog nooit iemand ervan gehoord en inmiddels kan niemand meer zonder. En terecht!! Want dit gerecht is heerlijk verfrissend en een onwijs fijne maaltijd als lunch of licht avondmaaltje. Het is eigenlijk gewoon één grote bowl sushi, hoe lekker is dat. Je kunt de poke bowl op menig treinstation of winkeltje in de stad kopen maar je kunt bijvoorbeeld de poké bowl met zalm en wasabi-mayo ook gewoon lekker zelf maken.

Wat heb je nodig ?

Deze ingrediënten zijn gebaseerd op ongeveer 2 personen.

  • 150 gram zalmfilet
  • 1 avocado
  • 250 gram Sushigram (Je kunt ook Basmatirijst of Zilvervliesrijst gebruiken)
  • Bakje zeewiersalade (Gewoon verkrijgbaar in AH, zelfs bij ons in het dorp:))
  • Klein zakje (150 gram) Peen Julienne
  • Sojasaus
  • Sojabonen
  • 1/2 komkommer
  • 3 lente-ui of bosui
  • Wasabi pasta

Hoe maak je het?

De poké bowl met zalm en wasabi-mayo is eigenlijk heel makkelijk te maken. Het kost alleen wel even wat tijd omdat de rijst na het koken ook nog moet afkoelen. Je begint dus ook met het bereiden van de rijst. Men nemen 250 gram sushirijst in een pan met 350 ml koud water. Je brengt dit aan de kook en laat dan 10 minuten zachtjes doorkoken met de deksel op de pan en af en toe doorroeren. Dan zet je het vuur uit en laat de rijst 15 minimaal 15 minuten staan met de deksel op de pan. De deksel mag je gedurende dit kwartiertje niet van de pan afhalen. Hierna zet je de rijst even in de koelkast zodat die goed koud geserveerd kan worden.

Als de rijst aan het koken is kan je ondertussen alvast de zalm in kleine blokjes snijden. Daarna meng je de zalm met twee eetlepels sojasaus. Voor het lekkerste resultaat laat je de gemarineerde zalm even 30 minuten in de koelkast rusten. Verder snijd je de komkommer in kleine blokjes, de bosui in ringen en de avocado in halve schijfjes. Daarna ga je de wasabi-mayo maken. Dit doe je door twee theelepels wasabi pasta te mengen met ongeveer 3 grote eetlepels mayonaise. De wasabi-mayo meng je met de rijst. Doe ongeveer 1 eetlepel zelfgemaakte wasabi mayonaise bij de rijst per persoon.

Als de rijst goed is afgekoeld, kun je de bowls gaan vullen:) Eerst doe je de rijst in een kommetje en daarna alle andere ingrediënten.

Geniet van je heerlijke zelfgemaakt poké bowl met zalm en wasabi-mayo!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *