Ries Kookt, Twaalfuurtje

Spinazie omelet met zalm

Een twaalfuurtje waardoor je genoeg energie krijgt om de hele middag door te komen zonder tussendoor te snacken, is een spinazie omelet met zalm. Zeker één keer in de twee weken eet ik dit als mijn lunch. Het fijne aan deze lunch vind ik dat je gelijk voldoende eiwitten binnenkrijgt, 150 gram groente en alle gezonde vetten van zalm. Na deze lunch zit je echt bommetje vol waardoor je minder kans hebt op snoepen de komende uren. Ander bijkomend voordeel is dat spinazie omelet met zalm zeer snel klaar te maken is.

Wat heb je nodig?

  • Paar plakjes verse zalmfilet
  • 3 eieren
  • 150 gram verse spinazie
  • Peper en zout
  • Beetje (kokos)olie

Hoe maak je het?

Zoals ik al zei is de spinazie omelet met zalm snel te maken. Als eerste snijdt je de verse bladspinazie in kleinere reepjes. In een koekenpan verhit je een beetje kokosolie en je doet de spinazie erbij zodat deze iets slinkt. Ondertussen breek je drie eieren kapot en deze klop je met een vork door elkaar. Eimengsel breng je op smaak door hier een beetje peper toe te voegen. Vervolgens doe je de eieren bij de spinazie en dit bak met deksel op de pan. Na een paar minuten even kijken en als de onderkant gaar is, dan draai je de omelet om.

Als de omelet bijna klaar is leg je de zalmfilets aan één kant van de omelet. Op je bord vouw je de omelet dicht.

*Tip: Als je de omelet niet wilt breken tijdens het omdraaien, dan doe je de deksel op de pan, vervolgens draai je pan om, en schuif je de omelet van de deksel weer terug de pan in.

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *