Favo Films, Favorietjes

Top 10 mooiste drama films

Opzoek naar een mooie romantische drama film maar weet je niet welke je moet kiezen? Dan zal dit lijstje je helpen om je keus te maken. Een foute keus is onmogelijk want het zijn alle 10 echter ‘toppers’. Onderstaand mijn Top 10 mooiste drama films. Zet de popcorn en de tissues maar vast klaar!

 1. dear johnDear John

  ‘Dear John’ is een prachtige romantisch verhaal waarbij de mannelijke hoofdrol wordt gespeeld door Channing Tatum. Dit zou eigenlijk al genoeg reden moeten zijn om deze film te kijken. Het verhaal gaat over John die soldaat is en tijdens zijn verlof wordt John verliefd op Savannah. Helaas moet John na enige weer op uitzending en ze beloven elkaar brieven te schrijven. Helaas gebeuren er tijdens de uitzending van John verschillende heftige gebeurtenissen wat druk geeft op de liefdesrelaties van John en Savannah.

 2. the fault in our starsThe fault in our stars 

  Bereid je voor want niemand houdt het droog bij het zien van deze film. Nog nooit heb ik zo veel gehuild als bij deze film. Zelfs uren nadat de film was afgelopen was ik er nog steeds van ontdaan. Zo’n heftig verhaal, de gedachte dat dit verhaal waar gebeurd is en de erg goed spelende acteurs en actrices maakte dat ik compleet instortte na het zien van deze film. The fault in our stars gaat is een verfilming van het boek dat gaat over een meisje, Hazel, dat kanker heeft. Bijna haar hele leven strijd Hazel al tegen haar ziekte maar na vele tegenslagen komt er eindelijk iets positiefs op haar pad. Ze wordt smoorverliefd op Augustus die zelf ook ziek is. Ze beleven samen een prachtige romance maar helaas lijkt de kanker van Augustus te gaan winnen. The Fault in our Stars is voor mij de beste film in de Top 10 mooiste drama films.

 3. remember meRemember me

  De film ‘Remember me’ gaat over Tyler die zijn leven aardig aan het verkloten omdat hij veel moeite heeft met het verwerken van de dood van zijn broer. Tyler besluit wraak te nemen op de politieagent die hem heeft opgepakt voor ernstig vergrijp door aan te pappen met zijn dochter. De liefde blijkt ‘echt’ en de twee worden smoorverliefde. Alleen het geheim hoe de liefde tussen de twee in eerste instantie is begonnen blijft tussen de twee in staan. De vader van Tyler speelt een belangrijke rol in deze film. Hoewel de vader (gespeeld door Pierce Brosnan) zakelijk erg succesvol is, lukt het hem niet om een succesvolle band met zijn kinderen op te bouwen. Wanneer het eindelijk goed lijkt te gaan tussen vader en zoon gebeurt er een verschrikkelijk drama. Belangrijk om nog even te noemen is dat Tyler wordt gespeeld door Robert Pattinson.

 4. a walk to rememberA walk to remember 

  De liefde in de film ‘a walk to remember’ is een liefde die bijna alleen in films kan bestaan. De onmogelijke liefde tussen het meisje dat gepest wordt als domineesdochter en weinig waarde aan uiterlijke schoonheid hecht en de jongen die graag door iedereen stoer gevonden wilt worden en vooral alleen zichzelf denkt. Cliché maar het blijft heerlijk om naar te kijken. Nadat de liefde ontpopt heeft zij vreselijk nieuws te bekennen, ze heeft kanker en zal niet lang meer leven. A walk to remember is een iets oudere film maar een absolute ‘must see’.

 5. safe havenSafe Haven

  Safe Haven gaat over Erin die mishandelt wordt door haar man die rechercheur is. Ze besluit te vluchten en neemt een andere identiteit aan. Door haar nieuwe buurvrouw wordt ze gekoppeld aan een nieuwe man en de twee worden verliefd. Ondertussen probeert had ex-man de rechercheur Erin te vinden door politiegegevens te vervalsen en het doen lijken alsof Erin een gezochte moordenaar is. Film uit 2013 die geen fantastische recensies kreeg maar persoonlijk vond ik het wel een erg fijne film om te kijken.

 6. the last songThe last song 

  Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik deze film zeker 5 keer gezien heb. De hoofdrol wordt gespeeld door Miley Cyrus die toen nog een lief schattige actrice was. Velen malen is deze keer al op tv geweest en op de één of andere manier moet ik altijd kijken. Miley speelt ‘Ronnie’ die een nogal opstandige, alternatieve tiener is. Ze komt een zomer met haar broertje bij haar vader logeren in een huisje aan het strand. Ze wordt verliefd op Will, die gespeeld wordt die Liam Hemsworth (prima detail), en samen beleven ze een fantastische zomer. De relatie komt onder druk te staan door de zeer welvarende familie van Will en het eind van de zomer inzicht. Later blijkt dat er een belangrijke reden is waarom Ronnie de zomer bij haar vader heeft doorgebracht.

 7. ps i love youP.s. I love you

  De film begint met overlijden van Gerry. De wereld van Holly, de vrouw van Gerry, is compleet ingestort en Holly lijkt niet verder te kunnen zonder Gerry. Totdat na een tijd Holly een brief in haar brievenbus vindt met het handschrift van Gerry. Gerry heeft tijdens zijn ziekteproces verschillende brieven geschreven om haar te helpen haar leven zonder Gerry te leiden. Prachtig liefdesverhaal en een heerlijke wegkijk film.

 8. the vowThe Vow

  The film ‘The Vow’ is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. Main story gaat over een gelukkig stel die alles mee lijkt te hebben totdat Paige een zeer ernstig auto-ongeluk krijgt. Door het ongeluk leidt ze aan geheugenverlies en herkent ze zelfs haar kersverse man Leo (gespeeld door Channing Tatum, hulde!) niet meer. Leo doet er alles aan om hun huwelijk te redden en Paige weer opnieuw verlieft op hem te laten worden. Het verhaal lijkt op de film ’50 First Dates’ maar dan iets romantischer.

 9. the best of meThe best of me

  Ook bij deze film hield ik het, verrassend genoeg, weer niet droog. ‘The best of me’ is een zeer heftige romantische drama film waarbij het verhaal je blijft verbazen. Vooral het einde van de film vond ik nogal shocking en zal ik daarom ook niet verklappen. Het verhaal van ‘The best of me’ gaat over Dawson en Amanda waren vroeger een setje op de middelbare school. Bijna 20 jaar later ontmoeten de twee bij toeval weer. Dawson heeft nog steeds gevoelens voor Amanda maar Amanda is getrouwd en heeft een kind. Later besluit ze toch haar man te verlaten en voor Dawson te gaan maar helaas loopt dat allemaal heel anders. Absolute aanrader om even lekker bij weg te zwijmelen.

 10. the longest rideThe longest ride

  De hekkensluiter van de top 10 mooiste drama films is ‘The longest ride’ uit 2015. Verhaal gaat over Luke en Sophia waarbij de relatie onder flinke druk komt te staan vanwege botsen toekomstbeelden. Luke is rodeokampioen en wil zijn comeback maken terwijl Sophia het wil gaan maken in de kunstwereld. Door een ontmoeting met een oude man verandert hun wereld. Het verhaal lijkt erg op die van de klassieke ‘The Notebook’  maar dan in een nieuw jasje gestoken. Ondanks de vergelijkingen is het een heerlijke wegkijk film.

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *