Favo Series, Favorietjes

Top 25 leukste series

Ook ik ben een onwijze series liefhebber. Het liefst kijk een heel seizoen in één dag uit, in mijn favoriete Sjonnie outfit, onder een dikke deken. Helaas heb ik er niet altijd meer tijd voor, maar in de afgelopen jaren toch heel wat series versleten, daarom heb ik mijn top 25 leukste series samengesteld.

Onderstaand mijn top 25 leukste series op een rij!

 

prisonbreak1. Prison Break 

Niet alleen vanwege het prachtige koppie van Wentworth Miller maar vooral ook vanwege de fantastische verhaallijn. Main story gaat over een ingenieur die zijn ter dood veroordeelde broer uit één van de strengst beveiligste gevangenis helpt ontsnappen. Mocht je deze serie nog niet gezien hebben dan moet je hem absoluut gelijk gaan kijken. En neem even de tijd, want er zijn maar liefst 5 seizoenen van Prison Break. Wekenlang genieten dus!

 

2. Homelandhomeland

Homeland is een absolute topper. Iedere aflevering heb ik vol spanning zitten kijken. Het fijne aan deze serie is dat je totaal geen idee hebt hoe de volgende aflevering gaat verlopen. Het verhaal is super realistisch en vanaf moment één zit je erin. Homeland gaat over over een marinier die 8 jaar lang krijgsgevangene is geweest van Al-Qaida. Hij keert terug in Amerika als held, maar een CIA agente verdenkt hem als spion voor Al-Qaida.

dexter3. Dexter

De serie Dexter mag zeker niet in de top 25 leukste series ontbreken, ook al denk je in instantie bij Dexter, wat een luguber verhaal. Het gaat namelijk om een seriemoordenaar. Maar niet zomaar een killer. Deze moordenaar werkt bij de politie op de afdeling ‘Homicide’ als bloed-analist. Dexter, de seriemoordenaar, vermoord niet zomaar mensen maar de ‘bad guys’ waarvan de wereld beter af is zonder hun. Je ziet precies hoe Dexter te werk gaat in zijn drang om te moorden. Dexter heeft maar liefst 8 seizoenen en iedere aflevering is weer even spannend.

orange is the new black4. Orange is the new black

Orange is the new black is vooral erg populair onder vrouwen, hoewel mannen er ook prima naar kunnen kijken. De serie valt onder de categorie ‘comedy’ en drama en is uitgebracht door Netflix. Orange is the new black gaat over Piper Chapman, zij leidde een comfortabel fijn leven in New York totdat ze wordt veroordeeld voor een misdaad die zij in haar verleden heeft gepleegd. Piper Chapman blijkt niet een gewoon verleden te hebben en haar voormalige vriendin (als in relatie) blijkt ook in dezelfde gevangenis te zitten. De gebeurtenissen in de vrouwengevangenis zijn hilarisch.

suits5. Suits.

Geniale serie over de hoofdpersonages Mike Ross en Harvey Specter. Mike beschikt over een bijzondere eigenschap waardoor alles wat hij leest direct wordt opgeslagen in zijn hoofd. Harvey is een uitermate goed in zijn beroep als advocaat. Per toeval ontmoeten de twee elkaar en zo rolt Mike in de advocatuur. Samen lossen ze de meest moeilijkste zaken op maar de fraude van Mike ligt altijd op de loer. De personages in deze serie zijn zo goed bedacht en gespeeld, dat iedere aflevering weer een feestje is om naar te kijken. Er zijn alweer 6 seizoenen van Suits, hopelijk volgen er nog meer!

 

 

game of thrones6. Game of Thrones

De nummer zes in de top 25 leukste series is Game of Thrones. Eigenlijk houd ik niet zo van Middeleeuwse verhalen, heel ver terug in de tijd, met monsters en wezens maar Game of Thrones is de absolute uitzondering. Het bijzondere is dat hoewel er veel gruwel in voorkomt , je dit niet zo beleefd. Ook gebeuren er dingen die in het ‘echte’ leven niet kunnen gebeuren, maar toch geloof je het. Bizarre verhaallijnen die geen normaal mens van zijn lang zal zijn leven had kan verzinnen. Game of Thrones is een absolute ‘must see’  !!

orphan black7. Orphan Black 

Orphan Black is een serie die je niet in een hokje kunt plaatsen. Het verhaal gaat over klonen. Na getuige te zijn van een zelfmoordactie van een vrouw die wel verdacht veel op de hoofdpersoon Sarah lijkt, komt ze erachter dat ze een kloon is. Ze ontdekt steeds meer ‘zussen’  en samen gaan ze achter de ‘makers’ aan. In eerste instantie denk je misschien, hmm vreemd, maar na de eerste twee afleveringen zit je er helemaal in. Een serie die vooral voor vrouwen erg leuk is om te volgen.


the blacklist8. The Blacklist 

The Blacklist is een spannende serie die gaat over hoofdpersoon Raymond Reddington. Reddington is één van de ‘most wanted criminals’ en gaat een samenwerking met de FBI aan. Samen worden de grootste schurken van de ‘zwarte lijst’ opgepakt. Reddington werkt alleen samen met de vrouwelijke hoofdpersoon Elizabeth Keen. De connectie tussen deze twee blijft een raadsel maar we komen steeds een beetje meer over deze twee te weten.

arrow9. Arrow 

Olivier Queen is een rijkeluiskindje die na een schipbreuk 5 jaar lang vermist is. Iedereen had hem voor dood verklaard maar na jaren vermissing wordt hij teruggevonden. Hij komt als een ander persoon terug en wil zijn gemaakte fouten in het verleden goedmaken. In het geheim gaat hij als ‘vigilante’ te werk en pakt hij de schurken aan om de glorie in zijn geliefde stad ‘Starling City’ weer te herstellen. Sommige series worden elk seizoen steeds beter maar bij Arrow is seizoen 1 niet meer overtroffen. Ondanks dat heb ik toch iedere aflevering met veel plezier gekeken.

 

gossip girl10. Gossip Girl 

Normaal houd ik totaal niet van die typische meidenseries maar Gossip Girl heb ik alle zes seizoenen helemaal af gekeken. Gossip Girl is wereldwijd een grote hit geworden en ook de hoofdpersonen ( denk aan Blake Lively )  kennen na Gossip Girl een glansrijke carrière. De serie gaat over een aantal rijke tieners in New York die vooral erg bezig zijn met geld uitgeven en zo populair mogelijk zijn. Naast deze jongeren is er nog Gossip Girl, Gossip Girl weet alle roddels over iedereen alleen weet niemand wie Gossip Girl is.

lost11. Lost 

Lost gaat over een vliegtuig dat neerstort op een verlaten eiland. De overlevende proberen met alles wat ze hebben in leven te blijven. Na een tijd blijkt dat dit niet zomaar een eiland te zijn en gebeuren er de meest vreemde dingen. Ook wordt er iedere aflevering ingezoomd op het leven voor de crash van één van de overlevende van de crash. Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik alleen de eerste drie seizoenen goed vond, daarna werd het verhaal voor mij te warrig en te langdradig. Lost heeft in totaal zes seizoenen.

breaking bad12. Breaking Bad 

Breaking Bad is een serie die vooral onder mannen erg populair is. Deze serie heeft helaas maar drie seizoenen. Het verhaal gaat over scheikunde leraar Walter White die het niet al te breed heeft. Wanneer hij hoort dat zijn vrouw zwanger is van zijn tweede kind, brengt zijn dokter het slechte nieuws dat hij longkanker heeft en hij dit niet zal overleven. Hij wil niet dat zijn vrouw in de financiële penarie komt te zitten en zo besluit hij Crystel Meth te maken. Dit doet hij samen met compagnon Jesse Pinkman. Breaking Bad staat op een welverdiende twaalfde plek in de top 25 leukste series.

the following13. The Following

Bloedstollend verhaal over seriemoordenaar Joe Carroll, die een grote groep Followers achter zich krijgt om samen de meest vreselijkste series aan moorden te plegen. De FBI zit Joe Carroll op de hielen onder leiding van Ryan Hardy. Joe en Ryan kennen mekaar niet alleen omdat Ryan, Joe al eerder achter de tralies heeft gestopt, maar ook omdat Ryan iets gehad heeft met de (ex)vrouw van Joe. The Following is een zeer spannende serie waarbij je geen idee hebt wat er de volgende aflevering weer gaat gebeuren.

flashpoint14. Flashpoint 

Niet veel mensen kennen Flashpoint maar als je van politie series houdt, dan is Flashpoint een aanrader. De serie gaat over een speciale eenheid van de politie die wordt ingeschakeld in de extreme situaties. De collega’s zijn zeer goed getraind en op elkaar ingespeeld. Ze lossen voornamelijk zaken op waarbij het niet zozeer gaat om de bekende criminelen maar om gewone burgers die tot extreme daden over (willen) gaan. Flashpoint heeft maar liefst vijf seizoenen. Naast de politie operaties kom je ook steeds meer over het privé leven van de personages te weten.

marco polo15. Marco Polo 

Marco Polo is een Netflix original serie begonnen in 2014. De serie gaat over Marco Polo die door zijn vader wordt achtergelaten bij Kublai Khan. Marco Polo heeft veel van de wereld gezien die door de handelsreis met zijn vader. Hij wordt door Kublai Khan opgenomen in de community en getraind door een blinde maar zeer vaardige strijder. In ruil daarvoor geeft Marco zijn kijk op de wereld en helpt zo Kublai Khan in zijn strijd om China te veroveren. Het verhaal speelt zich af in de 13e eeuw.

house of cards16. House of Cards

House of Cards wordt naast de gewone seriekijker ook veel gekeken door de mensen op ‘T Binnenhof in Den Haag. De serie gaat over de politiek in het Witte Huis en dat gaat er niet altijd even netjes aan toe. Hoofdpersonage Frank Underwood (gespeeld door Kevin Spacey) doet er alles aan om hoger in het Witte Huis te komen. Er worden vieze dealtjes gemaakt om de reputatie maar hoog te houden. De serie zet je vooral ook het denken dat politiek eigenlijk maar een spelletje is. Voor mij zit er te weinig spanning in de serie, maar het verhaal is erg sterk.

revenge17. Revenge 

Heerlijke vrouwenserie over weeskind Amanda Clarke. Na jaren van voorbereiding is zij teruggekomen naar The Hamptons om wraak te nemen op de familie Grayson. Deze familie heeft ervoor gezorgd dat haar vader in de gevangenis belandde en dat kan Amanda niet verkroppen. De hoofdpersoon speelt een fantastisch dubbelspel tussen Emily Thorn en Amanda Clarke. Emily Thorn is de personage die zij zichzelf aanmeet om onopvallend wraak te nemen. De serie heeft vier seizoen en ieder seizoen was even heerlijk om naar te kijken. De streken die Emily uithaalt zijn zeer goed bedacht en zorgen ervoor dat de serie erg spannend is.

luther18. Luther 

Luther is een Britse politie serie die gaat over detective John Luther. John Luther is een zeer toegewijde detective waarbij het werk altijd op nummer één staan. Hier maakt hij niet altijd vrienden maar is wel een zeer gewaardeerde collega. Van Luther zijn helaas niet zo veel afleveringen, stuk of 16. Zonde, want het is een serie die heerlijk wegkijkt.

19. White Collar

White Collar gaat over Neal Caffrey en Peter Burke. Neal is een oplichter die vooral veel kennis heeft van kunst. Hij moet weet als geen hij hoe hij kunst moet vervalsen en stelen. Neal zit in de gevangenis een straf uit maar komt vervroegd vrij door samen te werken met de FBI. Hij helpt FBI agent Peter Burke de zwaarste criminelen op te pakken.  Op de één of andere manier lukt alles bij Neal en gaat stiekem veel mis bij Peter. Ze worden bevriend en Neal heeft een belangrijke rol bij het oprollen van criminelen. Persoonlijk vind ik dit niet de meest gave serie en mis ik vooral de spanning. Wel vind ik het vooral een origineel verhaal en kijkt een aflevering zeer makkelijke weg.

stranger-things20. Stranger Things

Stranger things is een nieuwe serie op Netflix. Normaal gesproken houdt ik niet van horror verhalen maar in dit geval heb ik de serie toch in 1 dag uitgekeken haha. De serie bestaat uit 8 afleveringen en gaat over een mysterieuze verdwijning van een jongetje van ongeveer 11 jaar oud. Moeders en zijn vriendjes rusten niet totdat de jongen gevonden maar stuiten tijdens de zoektocht op vreemde gebeurtenissen. Niet mijn beste serie maar wel weer eens een keer totaal wat anders.

narcos21. Narcos

Nacos gaat over de meest beruchte drugscrimineel die óóit geleefd heeft, Pablo Escobar. Het is bizar om te hoeveel geld er
verdient werd met de cocaïnehandel in Colombia. Pablo gaat ongekend ver in zijn acties om zijn drugsimperium te behouden. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de aflevering soms wat langdradig vond worden, maar het verhaal is waanzinnig realistisch gespeeld. Van Narcos zijn er twee seizoenen gemaakt en beide te bekijken op Netflix.

ray donovan22. Ray Donovan

Iedere aflevering van Ray Donovan heb ik met veel plezier gekeken. Geen enkele aflevering is saai of langdradig. Ray Donovan is een zogenoemde ‘fixer’. Voor veel geld laat hij problemen verdwijnen voor de bekende rijkelui mensen in Los Angelos. Die problemen oplossen gaat niet zonder slag of stoot en vooral het privé-leven van Ray heeft eronder te lijden. Ray Donovan krijgt op imdb als cijfer een 8,3.

crossing lines23. Crossing lines

Deze serie valt voor mij niet onder categorie ‘toppers’. Crossing lines is een serie die gaat over een team van agenten uit verschillende landen die zaken oplossen die over verschillende landsgrenzen gaan. Iedere aflevering wordt er een zaak opgelost en persoonlijk mis ik de realiteit. Hoewel de zaken die opgelost moeten worden wel erg goed verzonnen zijn en goed in elkaar steken, lukt het altijd net iets te goed om de zaak op te lossen. Prima wegkijk serie maar zeker niet meer.

walking dead24. The Walking Dead

Ik hou totaal niet van verhalen en films over zombies. Maar vrienden van mij attendeerden mij erop om toch echt een keer te gaan kijken omdat het achterliggende verhaal zo goed is. Ik moet eerlijk zeggen dat ze deels gelijk hadden. Ja, het is een geniale serie, er wordt erg goed geacteerd en het verhaal is spannend en uniek. Maar ik ben toch middenin seizoen 4 gestopt met kijken. Het hele zombie gebeuren en dat er continue mensen doodgaan waar je een band mee hebt in de film doodgaan werd ik een beetje zat. Toch de eerste 3 seizoenen met plezier gekeken omdat je zo ontzettend meeleeft met de ‘survivors’ van de zombie-besmetting.

designated survivor25. Designated Survivor

Zeer goed verhaallijn, erg realistisch en behoort voor mij zeker tot de ‘toppers’. Designated survivor gaat over een aanslag op het Capitool in de VS waarbij de president, vice-president en iedereen van het Senaat en Congress om het leven zijn gekomen. De gene die nu het land moet leiden is de ‘designated survivor’  en staat voor een hele moeilijke klus in tijden van terroristische aanslagen en groot wantrouwen. Designated Survivor is de hekkensluiter van de top 25 leukste series maar zeker niet de minste serie.

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *