Favo Films, Favorietjes

Top 5 Leukste Feelgood films op Netflix

Soms dan wil je gewoon een film waar je blij van wordt. Een film waarbij je niet te veel hoeft na te denken maar gewoon lekker makkelijk wegkijkt. Hieronder vind je een lijstje van mijn Top 5 leukste Feelgood films op Netflix.

1. The Blind side

the-blind-sideWat een geweldige film is dit zeg! En niet alleen omdat mijn favoriete actrice Sandra Bullock in de film speelt. Het verhaal gaat over Big Mike. Deze bijnaam heeft Michael Oher niet voor niets, want man wat is die groot. Big Mike groeit op in een arme wijk waar hij dagelijks geconfronteerd met criminele activiteiten. Op een avond wanneer hij zonder warme kleren door de straten loopt wordt Big Mike opgemerkt door een rijk gezin en zij besluiten hem voor een nacht onderdak te bieden. Echter blijft het niet bij één nachtje en wordt hij volledig opgenomen in het gezinsleven van deze familie. De familie stimuleert hem om American Football te gaan spelen en hij blijkt een perfecte quarterback met zijn postuur. Big Mike wordt een held. Het mooie aan dit verhaal is dat het waargebeurd is. Ook als je verder niks met American Football hebt vind je deze film leuk. Meeslepend verhaal, goed acteerwerk en een happy end zijn de key factoren wat je wilt hebben bij een feelgood film.

coach carter 2. Coach Carter

Met de film Coach Carter blijven we nog even in het sport genre, dit keer basketbal. Coach Carter is een film uit 2005 en ook dit is een waargebeurd verhaald. In Netflix staat deze film onder drama films maar ik kreeg een bijzonder warm en goed gevoel na het zien van deze film. Coach Carter gaat over een basketbalteam dat hoofdzakelijk goed is in verliezen. Dan komt Coach Carter in beeld. Hij hanteert een totaal andere tactiek en manier van trainen dan de jongens gewend zijn. Het werkt want het team begint de een na de andere wedstrijd te winnen. Coach Carter gaat nog verder en zorgt er zelfs voor dat de jongens ook op school beter gaan presteren.

3. Begin again

begin-againBegin Again is een hele fijne film uit 2014 die zeker in de Top 5 leukste feelgood films op Netflix thuishoort. Een van de hoofdrollen wordt gespeeld door de fantastische actrice Keira Knightley (die we natuurlijk allemaal kennen van de Pirates of the Caribbean). De film gaat over een net gedumpte onbekende zangeres en een worstelende producer die verkeerd in een dieptepunt in zijn leven. Bij toeval komen de twee elkaar tegen en ze besluiten samen een album op te nemen. Er ontstaat een bijzondere band tussen de twee dat prachtig wordt laten zien in de film.

4. Last Vegas

Lalast vegasst Vegas is een film met veel humor en die gemakkelijk wegkijkt. Hoofdrollen worden onder andere gespeeld door Morgan Freeman, Robert de Niro, Kevin Kline & Michael Douglas. Last Vegas gaat over 4 mannen van dik in de zestig die voor een vrijgezellenfeestje van één van de vier naar Las Vegas vertrekken. Daar beleven de mannen de tijd van hun leven en blijken ze dat feesten van vroeger nog laaaang niet verleerd te zijn. Ideale film die je ook prima samen met je vriendje op de bank kunt kijken. Last Vegas is een film uit 2013.

5. Intouchables

intouchablesDe hekkensluiter van deze Top 5 leukste feelgood films op Netflix is Intouchables. Ik ga ervan uit dat je deze film natuurlijk allang gezien hebt maar mocht dit toch niet het geval zijn, moet je deze zeker gaan kijken. Ook Intouchables is een waargebeurd verhaald waar je volledig in op gaat. Het verhaal van deze film gaat over een criminele jongeman (Driss) die door een rijke fransman (Philippe) wordt ingehuurd als verzorger. De man heeft een hernia opgelopen en zit aan zijn rolstoel gekluisterd. Hoewel Driss 0,0 ervaring heeft als verzorger, zorgt juist hij ervoor dat Philippe weer plezier in het leven krijgt. Door leuke streken krijgen de twee een zeer bijzondere band. Intouchables is een absolute Must See!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *