Ries Kookt, Twaalfuurtje

Zoete aardappel tortilla

Deze zoete aardappel tortilla is niet alleen een lust voor het oog maar ook zeker voor de maag. Dit twaalfuurtje is mega gezond en voed als een malle. Daarnaast is deze tortilla ook nog eens erg snel gemaakt met een minimaal aantal ingrediënten. Kortom, deze moet je zoete aardappel tortilla moet je zeker een keer maken.

Wat heb je nodig?

  • 1 rode ui
  • 2 zoete aardappelen
  • 6 eieren
  • Fijngehakte peterselie
  • 100 gram feta of mozzarella, net wat je lekker vindt

Hoe maak je het?

Als eerste schil je de zoete aardappelen en vervolgens maak je er met een kaasschaaf dunne plakjes van. Daarna snijd je de rode ui in ringen. Doe een beetje kokosolie in de koekenpan en verwarm circa 5 minuten de zoete aardappelen en de rode ui.

Ondertussen klop je 6 zes eieren tezamen met de feta en de peterselie. Doe hier alvast een beetje zwarte peper bij voor de extra smaak. Daarna kan dit mengel bij de zoete aardappelen en de ui. Zorg dat de koekenpan een beetje gelijkwaardig verveeld is en vervolgens doe je deksel op de pan. Zet het vuur laag en kijk na ongeveer 9 a 10 minuten even hoe het gaat. Als de onderkant goed bruin wordt, draai de zoete aardappeltortilla dan om.

Om ervoor te zorgen dat de tortilla niet breekt, houdt de deksel op de pan, draai vervolgens de pan om en laat de tortilla vanaf de deksel weer in de pan glijden. Deze truc werkt perfect en zo blijft je tortilla altijd mooi heel.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *