Avondmaal, Ries Kookt

Zoete aardappel stamppot

Zoete aardappel stamppot is het ideale gerecht als je gezonde maaltijd wilt eten, maar ook voor uren goed verzadigd wilt voelen. De zoete aardappel stamppot zoals ik hem maak bestaat eigenlijk alleen uit groenten en kip. Een zoete aardappel valt namelijk onder de knollen familie en is daarmee dus een groente. Er zitten tal val voordelen aan de zoete aardappel. Zo heeft de zoete aardappel langzame koolhydraten, zo heb je een kleine kans dat je overtollige koolhydraten in vet worden omgezet door je lichaam. Daarnaast zit de zoete aardappel boordevol vezels, vitamines en mineralen. De zoete aardappel stamppot kan je op veel verschillende manieren bereiden. Onderstaand mijn eigen receptje.

Dit gerecht is bestemd voor circa 4 personen

Wat heb je nodig?

  • 1 zak zoete aardappels (circa 6 grote aardappels)
  • 200 gram spinazie
  • 300 tot 400 gram kip
  • zakje rucola
  • 1 courgette
  • 3 penen
  • teentje knoflook
  • gedroogde tomaten in pot

Hoe maak je het ?

zoete aardappel stamppot makenAls eerste schil je de zoete aardappels en vervolgens kook je ze onder een ruime hoeveelheid water. De aardappels moeten net zo lang koken totdat je ze met een vork helemaal kunt inprikken. Ondertussen snijd je de kip, courgette en peen in blokjes. De kip doe ik zelf altijd eerst lekker kruiden met speciale kip kruiden. Vervolgens bak je de kip (liefst in kokosolie) totdat ze beetgaar zijn. Daarna voeg je de courgette, spinazie, knoflook en peen aan toe. Dit geheel bak je even lekker door.

De zoete aardappel stamppot is het lekkerst als je er ook een salade bij maakt. Deze salade kan je maken van rucola, gedroogde tomaten (als extra toevoeging feta of mozzarella) en beetje sla olie.

Als de zoete aardappels goed gekookt zijn, stamp je de aardappels plat. Vervolgens roer je de kip, spinazie, courgette en peen er door heen. Om de stamppot iets sappiger te maken, heb er ik een beetje sap uit het potje van de zongedroogde tomaten doorheen gedaan. Maakt het gerecht gelijk iets pittiger.

Serveer de stamppot tezamen met de salade en je zult heerlijk genieten van dit gezonde avondmaal.

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *